Joiltakin sosiaalisen median ideat ja päivitykset syntyvät luonnostaan, mutta toisille pelkkä ajatuskin saa tuskanhien nousemaan otsalle. Mistä saisi ideoita ja sisältöä Facebook -päivityksiin? Voisiko joku muu hoitaa ne? Siksipä tämäkin kirjoitus – ei enää vinkkejä siitä miten Facebookissa julkaistaan, vaan sisältöideoita. Samoja sisältöideoita voi soveltaa muihinkin SoMe -kanaviin.
Yrityksen arvot ja toimintatavat
Nämä asiat voivat olla yritykselle itsestäänselvyys ja usein niiden jakaminen SoMessa unohtuu. Kertokaa siis arvoistanne myös Facebookissa, siitä miten toteutatte arvojanne päivittäisessä työssä. Näin…
“Paransimme työturvallisuutta yksinkertaisin menetelmin, eli miettimällä yhdessä toimintatapoja ja uusimalla työmaiden rutiineja. Haluamme työskennellä turvallisissa olosuhteissa.” #työturvallisuus #työmaarutiinit #turvallisuusviestintä #nollatapaturmaa. Mukaan työmaakypärän kuva, turvakengät tai jokin muu aiheeseen liittyvä kuva työmaalta.
“Hengittävä ja terveellinen rakentaminen on yksi tärkeimpiä arvojamme. Jatkossa kosteudenhallintaselvitys vaaditaan mukaan rakennusvalvonnan alaisiin töihin. Uusi malli otetaan käyttöön asteittain suurimmissa kaupungeissa.” #kosteudenhallinta #tervetalo #kuivaketju
Tapahtumat
Onko yrityksellänne kesäpäiviä, joulujuhlia, koulutuspäiviä tai matkoja? Jopa arkiset maanantaipalaverit voi hyödyntää kertomalla miten yrityksen työviikko lähtee käyntiin. Niitä voi hyödyntää vaikka näin…
“Meillä maanantai alkaa yhteisellä aivoriihellä ja kahvikupposella. Onko sinulla hyväksihavaittuja rutiineja, joilla viikko lähtee käyntiin?” Mukaan kuva kahvikupista tai yhteisestä palaverista. #aivoriihi #rakennuspalaveri
“Tänään olemme koulutuksessa ja kuulemme lisää siitä, miten parannetaan rakentamisen laatua.”
Mukaan kuva koulutustilaisuudesta, ihmisistä tai koulutusmateriaalien yksityiskohdista. #rakentamisenlaatu #rakennusala
“Joulujuhlissa maailman parhaan henkilöstön kanssa. Kiitos asiakkaillemme kuluneesta vuodesta ja Hyvää Joulua!” Mukaan kuva joulujuhlista tai jouluinen kuva. #henkilökunta
Henkilöstö & osaaminen
On aina kiva lukea ihmisistä töiden takana, heidän ajatuksistaan ja osaamisestaan. Mukaan voi laittaa työn ääressä otetun kuvan tai videon. Useimpien puhelinten laatu ja hyvä valaistus riittävät tuottamaan SoMe laatua.
“Toimarimme aamukierroksella viemässä työmaalle lisää tarvikkeita ja taas rakentaminen rullaa.” Kuva autosta, toimarista ja tarvikkeista. #työmaa #rakennustyötvauhdissa
“Matti asentaa laattoja hyvin tehdyn vesieristyksen päälle, kulmapaikatkin sujuu tältä laatoittajalta moitteetta.” Mukaan videota laattojen asennuksesta. #vesieristys #laatoitus
Alaan liittyvä tieto
Yrityksen alaan liittyvä tieto on arvokasta ja hyödyllistä tietoa myös asiakkaalle, lisäksi se lisää tietoisuutta alasta. Neuvotteluissa esille tulevat asiat on helpompi sisäistää, kun niistä on aikaisemmin kuullut jonkin viestintäkanavan kautta.
“Talonrakentamisen kustannustaso on pysynyt tänä vuonna samoissa lukemissa, kuin vuonna 2016.” Mukaan linkki tilastokeskuksen tai alan lehden kirjoittamasta jutusta. #rakentamisenkustannukset
“Käytämme Taloinfo -palvelua tiedon nopeaan välitykseen rakennusprojekteissamme. Huoneistoon liittyvät valinnat ja yhteydenpito urakoitsijaan on helppo tehdä verkon kautta.” #taloinfo #rakennusalanviestintä.
Kuten ylläolevissa vinkeissä, myös omissa päivityksissä kannattaa olla sopivassa suhteessa asiaa ja mukavia yrityksen kuulumisia. Pelkkää myyntijargonia ei kukaan jaksaa kauaa lukea. Kun päivitykset miettii kerralla valmiiksi, voi ne aikatauluttaa kuukaudelle ja tehdä itselleen ideoista sisältökalenterin.
Älä pelkää epäonnistumisia – vain tekemällä ja testaamalla erilaisia päivityksiä löytyy yrityksen oma tapa ja ääni kertoa asioista.
TILAA MEILTÄ SISÄLTÖIDEAT YRITYKSELLESI